Рокадите в МВР не са свързани изцяло със случая Семерджиев. Това

...
Рокадите в МВР не са свързани изцяло със случая Семерджиев. Това
Коментари Харесай

Министър Демерджиев разкри как Семерджиев е успял да избяга от полицаите след катастрофата

Рокадите в МВР не са свързани напълно със случая „ Семерджиев ”. Това разяснява пред вътрешният министър Иван Демерджиев, който посочи още, че са се „ натрупали доста произшествия ”. Той добави, че предложенията за хората, които да бъдат заменени, са пристигнали от професионалното управление на Столична дирекция на вътрешните работи. Вчера стана ясно, че рокади има във Второ, Трето, Четвърто, Пето, Шесто, Седмо и Осмо РУ при Столична дирекция на вътрешните работи.
Демерджиев посочи, че няма данни отстранените полицейски шефове да са разпъвали „ чадър ” върху някого.
„ Проверката е доста обемна. Бяха проверявани двама чиновници, след това станаха 40. Разгърнахме инспекцията и на по-високо равнище - във връзка с управителните фрагменти. Въведохме правилото да се търси отговорност от направилия нарушаване ”, сподели още министърът.
Той разяснява и по какъв начин самията Георги Семерджиев е съумял да избяга от полицаите веднага след тежката злополука в София, при която починаха две млади девойки.
„ Има едно много неуместно пояснение - имал украшения, които пречили да му бъдат поставени белезниците. Докато свалял тези накити от ръцете си, съумял да се измъкне. Мисля, че бяха двама чиновници, които са го подгонили, посочи Демерджиев и добави, че целият низ от събития не му звучи реалистично.
Вчера Софийският градски съд отхвърли да пусне от ареста Семерджиев. Според съда има заплаха той да се укрие и да извърши друго закононарушение.
Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение поради влошено здравословно положение, само че съдът я отхвърли, като означи, че са налице всички законови учредения за продължение на ареста му. Обвиняемият не се яви в правосъдната зала. Адвокатът му и прокурорите по делото нямаха информация за здравето му.
Мъжът, който е обвинен за пет закононарушения, се намира в ареста повече от три месеца. По думите на прокуратурата следствието за злополуката е към края си, а Семерджиев и бранителят му към този момент се срещат със събраните доказателства. От държавното обвиняване бяха срещу изменението на мярката в домакински арест.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР